Hem | Personal | Referenser |Historia | Sponsring

 

 

- Nordbankens nyetablering blev vårt första stora uppdrag vid Furunäset som elkonsulter. Vi har varit med om många ombyggnader sedan starten, och är numera själva etablerade här.

Det säger Lasse Bergström ägare till LB Elkonsult med fyra anställda inklusive ägaren. Vi finns i Visionären vid Furunäset och arbetar med elkonstruktioner, besiktningar, utredningar mm inom el.

Lasse Bergström och hans företag har varit med om det mesta inom elkonstruktion vid Furunäset.

De stora ombyggnaderna för dåvarande Nordbanken och Gallup var uppdrag med högsta krav på modern standard och elsäkerhet. Det lärde oss att tänka nytt. Den moderna tekninken har blivit standard idag, något vi haft stor nytta av att vara med om från början säger Lasse.

Gallup flyttade in i borgen, och fick lokaler med kontorlandskap där gamla halvmetertjocka stenväggar tagits bort.

Det fanns flera generationer av gammal el i husen. Allt revs ut. Moderna kontor skall ha mängder av el- och teleutrustningar. Det gick att ordna ledningsdragning dels via kulvertgångar under byggnaderna och underjordiska gångar mellan husen. Dessutom kunde fd. sopnedkast användas som elkulvert mellan våningsplanen.

Idag är det mesta av allt kablage vid Furunäset utbytt och nästan alla elcentraler. Hur många kilometer ny kabel som installerats vet ingen, säger Lasse Bergström.

Furunäset är stor kund till LB Elkonsult genom åren, inte minst genom samarbete med Arkitekthuset Monarken.

-Våra kunder är byggentreprenörer, fastighetsbolag, kommuner, elentreprenörer, industrier, privatmarknad m fl som vi ssamverkar med inom olika typer av objekt, säger lasse Bergström.

Han stortrivs i miljön vid Furunäset.

-Här är så grönt och avkopplande, och den historiska miljön ger en särskild atmosfär. Dessutom har jag nära till jobbet.